کد خبر: ۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳
در جمع اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری در کرمان عنوان شد:
متکی با تأکید بر اینکه یک دیپلمات انقلابی است و اگر رئیس جمهور شود یک رئیس جمهور انقلابی است، اظهار داشت: جایگاه مقاومت در دیپلماسی با وادادن متفاوت است و دیپلماسی به صورت دیپلماتیک یک نوع و غیردیپلماتیک همراه با ایجاد هزینه برای کشور نوع دیگری است.
کاندیدای ریاست جمهوری گفت: زمینه برای حضور علی لاریجانی در ائتلاف اکثریت اصولگرایان فراهم است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، منوچهر متکی دوشنبه ‌شب در جمع اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری و شورای اصولگرایی استان کرمان اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نخستین انتخابات ریاست جمهوری منجر به انتخاب بنی‌صدر شد که به مدت کوتاهی از این جایگاه، تمام نظام را به چالش کشید.

وی بیان کرد: برای بزرگان نظام و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که نخستین شورا بعد از پیروزی انقلاب بود و من عضو آن بودم، عدم کفایت بنی‌صدر مطرح و وی از نظام حذف شد.

متکی ابراز داشت: از برکناری بنی‌صدر در 29 خرداد سال 60 تاکنون 32 سال گذشته است و در این مدت دو دوره 16 ساله در انتخابات ریاست جمهوری داشته‌ایم که در دوره نخست شهید رجایی، مقام معظم رهبری و هاشمی رفسنجانی دغدغه‌ای نداشتیم.

عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان، شاخصه مهم دوره نخست ریاست جمهوری را نبود انتخابات رقابتی ذکر کرد و افزود: در 16 سال دوم یعنی سال 76 و در انتخابات دوم خرداد گفتمان جدیدی در حوزه انتخابات بروز یافت و به نوعی شاهد فضایی برآمده از گفتمان نامزدها و مواضع اتخاذ شده از سوی آنها بودیم.

متکی، مواضع و گفتمان یک کاندیدا در بین مردم و شخصیت کاندیدا را از عوامل مؤثر در انتخاب رئیس‌جمهور در دوره دوم ریاست جمهوری در ایران ذکر کرد.

وی اذعان داشت: تصور من این است که در این دوره انتخابات فردی برنده است که به پدیده انتخابات تبدیل شود.

وزیر سابق امور خارجه خاطر نشان کرد: امیدوارم در 10 تا 15 اردیبهشت‌ماه سال جاری به خروجی واحد از ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان برسیم.

متکی درباره چگونگی انتخاب کاندیدای واحد ائتلاف اکثریت اصولگرایان بیان داشت: نظرسنجی توسط دستگاه‌های مختلف صورت می‌گیرد و هر فردی که زمینه رأی‌آوری بیشتری را داشت، کاندیدای واحد است.

وی گفت: اگر رأی‌آوری دو نفر از کاندیداهای ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان به هم نزدیک باشد، مؤسسه‌ای را تعیین کرده‌ایم که نظرسنجی نهایی را انجام دهد.

این کاندیدای ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی مبنی بر دغدغه مردم در مورد جریان انحرافی و همبستگی احمدی‌نژاد به مشایی تصریح کرد: احمدی‌نژاد کماکان دنبال مشایی است.

متکی با اشاره به اینکه احمدی‌نژاد تا آخرین لحظه به تلاش خود ادامه می‌دهد، افزود: احتمالاتی که بعضی‌ها برای انتخابات آینده مطرح می‌کنند را جدی نمی‌دانم، چرا که بعد از سال 88 به بعد بسیاری از سکه‌ها از رونق افتاده است و من فکر نمی‌کنم که مسئله و یا حادثه‌ای برای کشور پیش آید.

وی با بیان اینکه برای حضور دولتی‌ها در انتخابات دو گزینه محتمل است، عنوان کرد: ممکن است به سمت فردی به غیر از مشایی بروند و فرقی برای آنها نمی‌کند، چرا که آنها فقط می‌خواهند، روزنه و شعارهایی که می‌سازند را به سمت یک نفر روانه کنند.

این دیپلمات اذعان داشت: احتمال دیگر این است که دولتی‌ها با جبهه پایداری ائتلاف کنند و به کاندیدای واحدی برسند.

متکی، توافق بین ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان و ائتلاف سه‌گانه جامعه روحانیت را به صورت مبنایی و چارچوب‌دار خواند و بیان داشت: هر یک از این ائتلاف‌ها به یک کاندیدای واحد می‌رسند و هر دو نفر وارد عرصه انتخابات می‌شوند.

وی ابراز داشت: اگر جاده لغزنده نباشد، هر دو کاندیدا تا زمان رأی‌گیری در صحنه می‌مانند، اما اگر فضا نگران‌کننده باشد از آن دو نفر فقط یک نفر ‌در رقابت شرکت می‌کند.

متکی با تأکید بر اینکه یک دیپلمات انقلابی است و اگر رئیس جمهور شود یک رئیس جمهور انقلابی است، اظهار داشت: جایگاه مقاومت در دیپلماسی با وادادن متفاوت است و دیپلماسی به صورت دیپلماتیک یک نوع و غیردیپلماتیک همراه با ایجاد هزینه برای کشور نوع دیگری است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان پیوستن علی لاریجانی به ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان وجود دارد، ابراز داشت: اگر لاریجانی تصمیم به کاندیداتوری بگیرد و بخواهد به ائتلاف پنج‌گانه اصولگرایان بپیوندد، این ظرفیت وجود دارد و ائتلاف شش نفره می‌شود.

وی با بیان اینکه برای محسن رضایی نامه نوشتم و از وی برای حضور در ائتلاف اصولگرایان دعوت کردم، افزود: مکانیزم انتخاب کاندیدای واحد با هر تعداد کاندیدا به همان شکل نخست است.
send
ارسال به دوستان
print
نسخه چاپی
بازگشت به ابتدای صفحه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی:
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد