کد خبر: ۶۰۵
۱۰:۳۴
۱۴۰۵/۰۵/۲۶
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد؛

راه دیپلماسی باید با «پای‌بندی عملی» امریکا گره بخورد

نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد از ادامه مذاکرات با عمان، خواستار توقف فوری آن شد و این روند را «نه الزام‌آور، نه ضروری و نه گشاینده» برای منافع ملی توصیف کرد.
منوچهر متکی

«منوچهر متکی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر لزوم توقف مذاکرات با عمان، این روند را «نه الزام‌آور، نه ضروری و نه گشاینده» برای منافع ملی دانست و شرط هرگونه گفت‌و‌گو را «پایبندی عملی» آمریکا به تعهداتش عنوان کرد.

وی یادآور شد که آمریکا پیش‌تر تصمیم خود مبنی بر عدم پایبندی به تفاهم‌نامه ۱۴ بندی را اتخاذ و سپس منتفی شدن آن را رسماً اعلام کرد.

وزیر امور خارجه پیشین کشورمان با انتقاد از نقش واسطه‌ها گفت: پیغام‌ها و پس‌پیغام‌های واسطه‌ها از جمله پاکستان و قطر، بخشی از پازل سناریوی آمریکا برای ۱۰۰ روز آینده است.

متکی با برشمردن خسارت‌های مذاکره با عمان اظهار کرد: عمان از یک‌سو اعلام مذاکره می‌کند و از سوی دیگر، در اجرای دستور آمریکا، شماری از کشتی‌های نفتی و باری را از مسیر غیرقابل‌قبول ایران عبور می‌دهد؛ امری که با واکنش و گزارش‌های رسمی آمریکا همراه بوده است. دیگر خسارت آنکه آمریکا این روند را در قالب بخشی از مذاکرات ادعایی خود با ایران - علیرغم تکذیب‌های طرف ایرانی - جا می‌اندازد.

نماینده مردم تهران در مجلس با طرح این پرسش که اگر کشتی‌ها به مدت ۶۲ سال از آب‌های عمان عبور کرده‌اند، آیا برای این سال‌ها توافقی وجود داشته یا سناریویی جدید در حال چیدمان است؟ پیشنهاد داد برای ۶۲ سال آینده از مسیر مدنظر ایران تردد فراهم شود و تأکید کرد: در غیر این صورت، ادامه مسیر مذاکره بی‌معناست.

متکی سناریوی آمریکا را «بازی با دو گزینه مذاکره سیاسی - عملیات محدود با هدف تصویرسازی تبلیغاتی در افکار عمومی آمریکا و پیروزی در انتخابات اکتبر» توصیف کرد و گفت: راه شکست این سناریو، تدوین راهبرد مناسب توسط میدان و دیپلماسی است.

وی با اعلام دو پیام صریح به آمریکا تصریح کرد: نخست، هرگونه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم و نیز ارتباط با واسطه‌ها تا زمانی که پایبندی عملی آمریکا به تعهداتش اثبات نشود، متوقف می‌ماند؛ دوم، هر اقدام تجاوزگرانه نظامی با پاسخ تا حد انهدام کامل توانمندی‌های نظامی، اقتصادی و زیرساختی آمریکا و تسهیل‌کنندگان تجاوز مواجه خواهد شد.

متکی در پایان با اشاره به مواضع اخیر سخنگوی وزارت خارجه، خاطرنشان کرد: خوب است سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، همانند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در برخی موارد سکوت اختیار کند.

ارسال نظر
captcha