کد خبر: ۵۱۴
تاریخ انتشار:۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۶
وزارت خارجه‌ دروازه‌ حفظ استقلال و یا وابستگی یک کشور است
متکی با بیان اینکه سیاست خارجی به‌معنای دیده‌بانی نظام است از این رو از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: دیده‌بانان سیاسی شرایط کشورهای مختلف را گزارش می‌دهند، در صورتی که ترس بر دیده‌بانی غلبه کند و از گستردگی امکانات دشمن، سلاح و تانک و غیره بترسد گزارشات وی از جبهه دشمن منفعلانه است و پیشنهادات تسلیم‌پذیرانه می‌دهد.
وزیر پیشین امور خارجه کشورمان گفت: گفتمان امام خمینی(ره) به حکمرانی براساس مبانی غربی خط بطلان کشید و مبانی فکری غرب را متزلزل کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، منوچهر متکی در نشست سیاست خارجی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، با بیان اینکه مهم‌ترین شاخصه ایران پیش از انقلاب در حوزه سیاست خارجی، وابستگی آن بود، اظهار داشت: ایران پس از دوران نادرشاه مسیر ضعف و در دوران قاجار وابستگی را به صورت جدی تجربه کرد به صورتی که این وابستگی در دوران پهلوی مدرن و تابع شرایط جدید بین‌المللی شد و عناصر تشکیل‌دهنده سیستم نیز در وابستگی از یکدیگر سبقت می‌گیرند.


وی با بیان اینکه سیاست خارجی به‌معنای دیده‌بانی نظام است از این رو از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: دیده‌بانان سیاسی شرایط کشورهای مختلف را گزارش می‌دهند، در صورتی که ترس بر دیده‌بانی غلبه کند و از گستردگی امکانات دشمن، سلاح و تانک و غیره بترسد گزارشات وی از جبهه دشمن منفعلانه است و پیشنهادات تسلیم‌پذیرانه می‌دهد.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه وزارت خارجه‌های دنیا دروازه‌های حفظ استقلال و یا وابستگی یک کشور هستند، اظهار کرد: امام راحل حقارت و خفت وابستگی به بیگانگان را با تمام وجود احساس می‌کردند.

متکی با بیان اینکه امام راحل خفت و حقارت ایران را به وضوح در کاپیتولاسیون مشاهده کردند، افزود: کاپیتولاسیون از جمله اسناد خفت‌بار یک کشور بود که تحت سیطره قدرت‌های بزرگ به وقوع پیوست.

وی با بیان اینکه امام راحل همیشه مسئولان سیاست خارجه را به عزت برآمده از استقلال توصیه می‌کردند و نسبت به آن تأکید داشتند، اظهار کرد: استقلال زیباترین، جامع‌ترین و محوری‌ترین هدیه امام راحل به ما بود.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: تنها ویژگی مشهودی که در افرادی مانند بختیار، رجوی و امثال آن مشاهده می‌شد تبعیت محض از خارجی‌ها و کشورهای استکباری بود و در مقابل تنها شاخصه‌ای که در امام راحل و یارانش وجود نداشت وابستگی به کشورهای بیگانه بود.

متکی استقلال را بسیار مهم و ارزشمند خواند و تأکید کرد: برخلاف نظر برخی که استقلال را مانع آزادی می‌دانند استقلال هیچ منافاتی با آزادی ندارد اما اگر آزادی به‌گونه‌ای تفسیر شود که استقلال در آن وجود نداشته باشد به طور قطع این نوع آزادی به درستی تعریف نشده است.

وی با بیان اینکه آزادی تنها در سایه استقلال تفسیر می‌شود در غیر این صورت معنا ندارد، گفت: امام راحل در حوزه روابط بین‌المللی گفتمانی را به ثمر رساندند که مهم‌ترین مشکل آمریکا نیز در این گفتمان امام (ره) است.

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: یکی از صاحب‌نظران فرانسوی اظهار کرده، با امام راحل که علیه حکومت شاه قیام و حکومت جدیدی را پایه‌گذاری کرده مشکلی نداریم اما ما از رنسانس به بعد یک حکمرانی براساس مبانی غربی را دنبال کرده و آن را به دنیا صادر می‌کردیم و در حالی که تقریباً همه کشورها حکمرانی براساس لیبرال دموکراسی را پذیرفته بودند انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.

متکی با بیان اینکه نظام آموزشی غرب انسان تراز سیستم لیبرال دموکراسی را تربیت می‌کند، تصریح کرد: پس از 39 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز در نظام آموزشی ما انسان تراز جمهوری اسلامی تربیت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه گفتمان امام راحل به حکمرانی براساس مبانی غربی خط بطلان کشید و یک گفتمان جدید ایجاد کرد، یادآور شد: امام راحل مفاهیم را تغییر داد و تعاریف جدید براساس مبانی خاص فکری خود تعریف و ارائه کردند.